fbpx

Daar zit je dan….

Het zijn vreemde tijden. Ongeveer 2 maanden geleden zat mijn schema vol plannen. Ik ging mijn website vernieuwen, er stonden meer dan genoeg reportage’s op de agenda, en ik had plannen om een “styled shoot” te doen. Maar plots was daar dat corona-virus waar er in de media al zoveel over gesproken en geschreven was. Toen was het een beetje een ver-van-ons-bed show, en werden er wel grapjes over gemaakt. Maar vandaag is het bittere ernst. Eerst gingen de scholen dicht, winkels besloten op eigen initiatief de deuren te sluiten. Bedrijven gingen dicht en nu zit een groot deel van de bevolking thuis om daar dan ook zo veel mogelijk te blijven zodat de verspreiding van het virus tot een minimum beperkt wordt.

Zelf zit ik samen met mijn vrouw en 2 kinderen op dit moment ongeveer 3 weken “in mijn kot”. Iets wat in het begin nog goed te doen is, omdat je nog genoeg bezigheden hebt. Maar ik kan je vertellen dat dit intussen wel anders is. De verveling is echt wel toegeslagen. De kinderen, die in het begin nog zeer goed de werkjes deden die ze van school doorgestuurd kregen. Maar intussen is dit een heel stuk moeilijker. Ze zijn de structuur die ze in het begin nog wat hadden volledig kwijt. Taakjes maken voor school is al met enorme tegenzin en ze weten geen blijf met zichzelf. We proberen ze bezig te houden, iets wat geen gemakkelijke taak is. Mijn vrouw loopt tegen de muren op, en ik houd het ook al veel minder vol dan pakweg 2 weken geleden.

Voor mezelf ben ik dan ook dingen gaan zoeken om te doen. In het begin waren het echt banale dingen zoals kaarten huisjes bouwen (hoewel ik daar zeer slecht in ben). Maar intussen ben ik op het punt gekomen dat ik een vaste bezigheid heb gevonden. Namelijk, trainingen (tutorials) volgen op het internet. Mijn pc staat vol software die ik amper gebruik en ik wil mij meer gaan verdiepen in al die app’s zodat ik ze ook effectief kan gaan gebruiken. Deze week ben ik begonnen met een vector-design programma genaamd Affinity designer. Een app die gebruikt kan worden voor het maken van logo’s en tekeningen. De basis is intussen achter de rug en ik moet zeggen dat dit echt wel een goede bezigheid is. bovendien blijft je geest er scherp van. Momenteel werk ik voor de trainingen met Skillshare. Een online-platform waar meer dan 10.000 trainingen op staan. Wat gaat van Business strategie tot laten we zeggen yoga. Ik zet onder de post een link naar Skillshare zodat wie ook ge├»nteresseerd is, eens een kijken kan gaan nemen. Je krijgt 2 maanden gratis aangeboden.

Ik weet dat dit een vreemde blogpost is, maar er is gewoon niets anders te vertellen. De foto’s die je dan ook in deze post vindt zijn archief foto’s die ik opnieuw bewerkt heb uit verveling. Ik probeer nu al te plannen te maken voor wanner dit alles voorbij is, voor zover dit al mogelijk is. Ik mis echt de mensen en de buitenlucht. We proberen af en toe te gaan wandelen, met natuurlijk respect voor de social distancing regels. Iets wat we veel mensen zien doen, soms misschien wel te veel. Maar die discussie laten we over aan de politiek. Draag zorg voor jullie familie & jezelf en vooral, blijf veilig thuis zitten.

Tom

Skillshare link (inclusief 2 maanden gratis)

https://skl.sh/34as22k

SHARE THIS STORY