fbpx

Geef ze wat ze verdienen

We maken allemaal graag foto’s met onze camera’s en smartphones. Maar veel van die foto’s verdwijnen in de massa om na die ene keer, net nadat de foto genomen is, nooit meer te bekijken. Een foto verdient meer dan dat. Foto’s zijn herinneringen die nooit meer terugkomen en om ze dan gewoon maar te laten verdwijnen in een oceaan van foto’s, is zeer spijtig. De emoties die je beleefde tijdens het moment dat de foto genomen, zullen enkel en alleen volledig terugkomen bij het bekijken van de de foto. Je zou kunnen zeggen dat je je het herinnert, maar na een tijd zal de herinnering vervagen. Met behulp van de foto zal je geheugen het zich terug herinneren en zal ook de gekoppelde emotie terugkomen. Daarom ben ik een groot voorstander van het afdrukken van je foto’s. Zoals Niépce in 1826 het bedoeld had toen hij de allereerste foto ooit maakte.

Mensen denken bij afdrukken bijna onmiddellijk aan dat 10x15cm fotootje dat velen vooral kennen van vroeger of van het sporadische afdrukken dat nu gebeurd. Maar tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om een afdruk te maken. Het kan als de klassieke afdruk, maar er kan ook gekozen worden voor een reeks foto’s samen te brengen in een album. Of je kan gaan voor een vergroting die je tegen een lege muur in je huis kan hangen. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten vergrotingen dat ze in een woord worden ingebracht genaamd wall-art. Er zijn zoveel soorten dat veel mensen gewoon niet meer weten wat ze moeten kiezen. Ik ga hieronder enkele voorbeelden geven van Wall-art, en ik hoop hiermee je keuze wat te kunnen vergemakkelijken. Let wel, er zijn enorme kwaliteitsverschillen op de markt. Onderaan deze blogpost zal ik een aantal labo’s aanbevelen waar je zeker van kan zijn dat de kwaliteit goed zit. Laten we er aan beginnen.

En dat doen we met een oude bekende voor veel mensen. Namelijk het canvasdoek. In de tijd dat vergrotingen kwamen opzetten in de markt was het canvasdoek enorm populair. Het is goedkoop en kan tot redelijke grote afmetingen zorgden verkregen. Het nadeel van een canvas anno 2020, is dat de scherpte van de vergroting echt niet meer van deze tijd is.

Canvas vergroting

Ikzelf heb nog niet zo lang geleden kennis gemaakt met een product waarvan ik aangenaam verrast was. Van zowel de kwaliteit, als het “systeem” waarmee dit product werkt. Ik heb het over Xpozer. Dit is een haarscherpe print op een uniek ophangsysteem waarbij je enkel de print kunt vervangen door een andere print. Wil je meer weten over Xpozer dan kan ik ze het best zelf laten vertellen. Meer info op de website van xpozer .

Xpozer

Dan heb je nog de afdruk op dibond. Zo wordt een foto verlijmd op een dibond plaat. Wil je echt een prachtige afdruk dan kan je kiezen voor een foto op dibond met plexiglas waardoor je een stevige afdruk krijgt waar de kleuren mooi uitspringen.

Afdruk op dibond

Wil je gaan voor een speciale afdruk kan je gaan voor geborsteld aluminium. Deze geeft je foto een heel speciale look, bijna industrieel. 

Heb je echter het perfecte plaatje vastgelegd en mag het al wat kosten, dan kan je gaan voor Chromaluxe. Je krijgt dan een fantastisch eindproduct met prachtige felle kleuren. Meer info op chromaluxe.eu

Chromaluxe

Dit is slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van wall-art maar ik hoop dat ik je toch enkele verrassende dingen heb laten leren kennen. Ik had je nog beloofd om enkele leveranciers van kwaliteitsproducten mee te geven. Neem een kijkje op hun websites en bekijk rustig alle opties die je hebt.

Whitewall

Profotonet

SHARE THIS STORY