fbpx

September 23, 2021

ON1 brengt PHOTO RAW 2022 vandaag uit.


Vanaf vandaag is ON1 Photo RAW 2022 te verkrijgen. ON1 heeft weer een aantal vernieuwingen toegevoegd aan de populaire RAW-editor.

Sky Swap AI

Zo is Sky Swap AI één van die nieuwe features. Met gewoon één klik kan je de lucht veranderen in je landschapsfoto. Je kiest gewoon wat voor type lucht je wil hebben voor de foto en Photo Raw doet het hele proces automatisch voor je. We zagen dit al eerder in Luminar en dit is vanaf deze versie ook mogelijk in Photo RAW. Het grote verschil met andere apps is dat je het masker dat Photo RAW maakt om de lucht te vervangen, geheel kan aanpassen totdat jij het perfect vindt.

NoNoise

Een tijdje geleden lanceerde ON1 de plugin NoNoise AI om ruis te verwijderen uit je foto’s. Deze plugin is nu geïntegreerd in Photo RAW

Timelapse

Een andere nieuwe functie binnen Photo RAW is dat je timelapse video’s kan maken. Je kan een preview zien van hoe de timelapse er gaat uitzien. Photo Raw detecteert wanneer je je camera per ongeluk raakt tijdens het fotograferen en filtert verkeerd uitgelijnde foto’s er uit om zo een vloeiende video te krijgen. Het detecteert ook veranderingen in de belichting en corrigeert deze automatisch.

Iets wat voor velen wel handig kan zijn, is de functie om Photoshop plugins rechtstreeks te openen in Photo RAW. Waar je vroeger eerst de foto in Photoshop moest laden om daarna de foto in de gewenste plugin te laden, kan je nu gewoon de photo rechtstreeks in de plug-in laden zonder die tussenstop naar photoshop te moeten maken.

Line Mask Tool

Er is ook een oude bekend terug, de Line Mask tool. Om gemakkelijk zelf maskers te maken door gewoon rechte lijnen met elkaar te verbinden. Enkel is het nu ook mogelijk om de lijnen te buigen om zo complexere dingen gemakkelijker te selecteren.

Export

Het export paneel is helemaal opnieuw opgebouwd. On1 heeft altijd al een sterke band gehad met zijn gebruikers en ze hebben geluisterd naar de feedback van de community. Standaard wordt het Export paneel nu voorzien van een aantal presets om bijvoorbeeld je foto’s snel en gemakkelijk aan de juiste eisen van social media te exporteren. Meer zelfs, je kan ook zelf je eigen presets maken zodat verschillende exports die je vaak opnieuw moet doen, zeer snel kunnen uitgevoerd worden.

Verder zijn er ook een paar logische aanpassingen doorgevoerd die je kan verwachten van een nieuwe versie. Zo gaat het organiseren en selecteren van je foto’s weer wat vlotter en sneller, je kan het view paneel aanpassen naar jouw wensen in de Browse module. Je kan mappen waar je regelmatig foto’s in bewerkt, opslaan als favoriet zodat je snel en makkelijk naar de map kan gaan.

Je kan Photo RAW 2022 14-dagen gratis proberen ( zonder opgave van een Credit Card)

https://bit.ly/3tWfPLA


SHARE THIS STORY